bereken de intrest van uw spaarboekje en vergelijk banken onderling

geld lenen?

Hou er rekening mee dat u het volledige bedrag en bijkomende intresten ook effectief zal moeten terugbetalen. Denk daarom goed na hoeveel u maximaal per maand wil spenderen aan een lening. De looptijden en intrestvoeten verschillen van lening tot lening. Zorg dat u goed geïnformeerd bent wanneer u een lening afsluit.

Doel van de lening

Er zijn verschillende soorten leningen:

  • Autoleningen
  • Hypotheekleningen
  • Persoonlijke leningen

Autolening

Stel u heeft de auto van uw dromen (nieuw of 2e hands) gezien. Hou bij het bepalen van het leenbedrag niet alleen rekening met de aankoopprijs van uw wagen, maar ook met bijkomende kosten zoals verzekering (eventueel omnium), inschrijvingstaks, onderhoudskosten, ... Vaak kan je online offertes aanvragen voor een autofinanciering. Maar ook autoverzekeringen kunnen eenvoudig online worden afgesloten! Zorg altijd dat je je zeer goed informeerd zodat je nooit voor verassingen komt te staan. Vraag daarom zeker naar de algemene voorwaarden.

Persoonlijke lening

Er kunnen zich altijd onverwachte kosten voordoen en dan kan u gebruik maken van een persoonlijke lening. U kan ook gebruik maken van een persoonlijke lening om uzelf en/of uw gezin eens goed te verwennen dmv een reis, een nieuwe computer, ... In regel moet men niet opgeven waarvoor men dit geleende geld gaat gebruiken. De lening wordt in vaste maantermijnen afgelost. U kan online ook geld lenen. Ook ligt de rentevoet van deze leningen vast. Vraag altijd naar de algemene voorwaarden van uw lening om uw specifieke voorwaarden te kennen.

Hypotheeklening

Bij een hypotheeklening geeft u altijd iets in Hypotheek. Zie wikipedia Bij een hypotheeklening neemt men vaak een schuldsaldoverzekering waarop men een serieus fiscaal voordeel kan krijgen. Hypotheekleningen worden in de praktijk niet vaak online afgesloten, maar u kan zich wel grondig informeren op het internet. een van de sites met de meeste informatie hieromtrend is de site van De Immotheker.